VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Protestele agricultorilor, în atenția Maiei Sandu. Șefa statului solicită publicarea listei tuturor beneficiarilor de subvenții

Listele cu fermierii și producătorii agricoli care au beneficiat de subvenții de la stat în ultimii trei ani trebuie făcute publice. Cel puțin asta cere președintele Maia Sandu, în contextul în care mulți dintre fermieri se plâng că nu primesc ajutor din partea statului. Șefa statului a precizat că reprezentanții Guvernului au depus eforturi și au oferit sprijin agricultorilor.

 „M-am întâlnit de nenumărate ori și eu cu fermierii și am discutat, și au discutat și alți reprezentanți ai conducerii, știm că sunt probleme și în alte țări, și în Republica Moldova. Această problemă este generată de războiul Rusiei în Ucraina care a distorsionat și piața și căile prin care se exportă produsele cerealiere. Știm cu toții că s-au alocat aproape două miliarde de lei pentru a sprijini agricultura, o cifră fără precedent, asta nu înseamnă că nu sunt oameni care în continuare au probleme. Eu aș sugera ca Guvernul să facă publică lista beneficiarilor de subvenții ca să vadă toată societatea care și câte subvenții a primit de-a lungul timpului. Pentru că acești bani nu sunt desenați de cineva, sunt bani pe care îi contribuie oamenii care achită impozite. Ca să avem o discuție clară trebuie să asigurăm un pic mai multă transparență. Eu nu am primit o solicitare de întrevedere, de fiecare dată când am primit m-am întâlnit și nu există o problemă în acest sens”, a declarat Maia Sandu în cadrul unui eveniment, transmite Moldova1.

Între timp, președintele Legislativului, Igor Grosu, a declarat ieri că nu va discuta cu fermierii care protestează pe drumurile naționale. Oficialul susține că aceștia trebuie să discute doar cu ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, în care are încredere și despre care spune că a făcut foarte mult pentru agricultori. Șeful Legislativului a declarat că se examinează opțiunea de a face publice listele cu fermierii care au beneficiat de subvenții de la stat.

„Să se consulte ministrul cu cei de la protecția datelor cu caracter personal și să publicăm listele la toți beneficiarii de subvenții pe ultimii doi, trei ani. Să fie transparent. Dacă ei spun că nu primesc, hai să publicăm lista la toți cei care au primit, să se știe. O să aflați adevărul, dar trebuie să publicăm listele la toți beneficiarii. Am descoperit că oamenii au beneficiat de subvenții, că sunt mai mici, că sunt mai mari”, a declarat Grosu.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.