VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vali Boghean: Avem șansa istorică să ne ridicăm și să nu mai îngenunchem

O lume întreagă se temea de acest pretins „frate mai mare”, însă acum a demonstrat că toate acestea-s un mit. Avem unica șansă istorică să ne ridicăm în picioare și să nu mai îngenunchem. Opinia a fost exprimată de interpretul Vali Boghean în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Artistul declară că este de neconceput ca un neam să se vândă pentru gaz mai ieftin. El a menționat că Rusia astăzi îți poate da ceva pe degeaba, iar ulterior îți dă rachete și bombe.

„Tot ce va fi greu, ce ni se propune în timp și e greu, asta e bine, v-o zic eu. Tot ce e ușor, ieftin, pe degeaba, fără a plăti cu ceva, fără de a munci, nu e bine. Oamenii care am rămas în țara asta și dacă te mai doare sufletul pentru Moldova, dacă ai gânduri să revii, dacă te preocupă copiii ești obligat astăzi să vezi acest drum care te duce în timp. Ce îți dă azi gratis, dar apoi îți dă rachete, bombe… Avem o șansă istorică să ne ridicăm și să nu mai îngenunchem. O lume întreagă se temea pe timpuri de acest pretins frate mai mare. Astăzi a demonstrat că toate acestea-s un mit”, a spus Vali Boghean.

Artistul susține că oamenii care încă mai sunt nostalgic după perioada sovietică, se autoamăgesc. Ei sunt nostalgici după tinerețe dar nu pentru faptul că au trăit mai bine.

„Eu înțeleg ce spuneți, că acolo în sate au mai rămas nostalgici, au mai rămas, pentru că ei mai trăiesc cu acel dor, în primul rând, pentru că erau tineri, nu de atâta că a fost bine. Mulți se autoamăgesc, mulți nu vor să vadă realitatea și să o înțeleagă. Nostalgia după URSS este din motiv că era bine că nu făceai nimic. Ce responsabilitate avea majoritatea societății? Aproape nimic. Se gândea și ruguma sistemul tot pentru el”, a mai spus artistul.

Vali Boghean a declarat că își va apăra mereu Patria și nu are de gând să părăsească acest meleag. Totodată, interpretul susține că poporul ucrainean este o sursă de inspirație pentru noi și adevărați frați care ne apără de armele rușilor.

„Eu am să fiu primul pe baricade și cu arma în mână, asta o spun fără modestie. Cred că o să trebuiască să lupte toți cu mine, eu nu am de gând să părăsesc acest pământ, această țară numai de atâta că cineva are aceste motive și, credeți-mă, inspirația și încrederea în sine ni le dau frații noștri ucraineni. Și eu de acum încolo propun să-i numim frați, frați adevărați care ne apără. Nu, aici nu este simț, aici va fi instinct, aici va fi reacție de care sunt gata să las într-o parte tot ce este azi ca om, nu știu, public. Eu cred că în jurul meu sunt foarte mulți de aceștia. V-o spun deschis, pentru că atunci când a început agresiunea rusă, eu am avut discuții în cercul meu de oameni, bărbați, care niciunul nu punea problema altfel. Credeți-mă, chiar dacă eu nu sunt un om militar și nu știu ce-i asta, că n-am făcut serviciul militar, eu știu că o să mă descurc”, a conchis interpretul.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.