VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

PSRM inițiază audieri publice parlamentare privind inițiativa PAS de a anula marcarea Zilei Victoriei pe 9 mai

Partidul Socialiștilor inițiază la data de 7 iunie audieri publice parlamentare privind proiectul de lege PAS de anulare a marcării Zilei Victoriei pe 9 mai și stabilire a Zilei de comemorare şi reconciliere pe 8 mai.

Potrivit PSRM, audierile publice reprezintă „singura modalitate de a demonstra majorității parlamentare care este adevărata opinie a societății la acest subiect și de a impune autoritățile s-o urmeze”.

Întreaga opoziție parlamentară, mai multe partide și mișcări extraparlamentare, reprezentanți ai societății civile au condamnat cu fermitate această inițiativă. Președintele Maia Sandu și partidul PAS tot mai des merg în contradicție cu poporul, datorită voturilor căruia au câștigat puterea în țară. Oamenii au crezut în promisiunile lor de a lupta împotriva corupției și de a ridica nivelul de trai al cetățenilor. În același timp, Sandu și PAS au promis să nu atingă subiecte care ar provoca conflicte în societate, în special anularea marcării Zilei Victoriei pe 9 mai.

Președintele Sandu și Partidul PAS trebuie să conștientizeze că se află într-un spațiu cu oameni vii. Ei trebuie să înțeleagă că, pe lângă nemulțumirile și complexele lor personale, pe lângă obligațiile față de curatorii occidentali, există oamenii din Moldova în numele cărora ei exercită puterea și față de care au anumite responsabilități. Există o societate de opinia căreia guvernanții sunt obligați să se conducă”, se arată în comunicatul remis.

Reamintim că sâmbătă, zeci de oameni au pornit în marș de la Gara Feroviară spre Academia de Științe a Moldovei scandând: „Victorie!”, “Nu vom permite renașterea fascismului!”,” Victoria noastră – în inimile noastre!”, „Noi suntem moștenitorii Victoriei!”, „Ținem minte – ne mândrim”,” Mulțumim celora care ne-au dăruit Victoria!”, „9 mai – Ziua Victoriei!”.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.