VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Valeriu Turea a fost decorat post-mortem cu „Ordinul de Onoare”

În Semn de omagiu și recunoștință regretatul Valeriu Turea a fost decorat post-mortem cu Ordinul de Onoare. Maia Sandu a semnat decretul corespunzător vineri, 19 august.

Distincția se acordă „în semn de omagiu și recunoștință pentru înalte calități profesionale, muncă îndelungată și prodigioasă în organele administrației publice, activitate diplomatică intensă și contribuție substanțială la realizarea politicii externe a Republicii Moldova, precum li pentru consolidarea relațiilor cu diaspora”, potrivit documentului publicat de Președinție.

Valeriu Turea a fost jurnalist și diplomat. În 2010-2015 a fost ambasador al Republicii Moldova în Portugalia, apoi a ocupat funcția de director general al Biroului pentru Relații cu Diaspora.

Turea a revenit la conducerea Biroului în octombrie 2019. În decembrie 2020, oficialul s-a stins din viață, fiind răpus de COVID-19.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.