VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Până în anul 2030, în Republica Moldova ar putea fi înființate 700 de ferme de vite, oi și capre, atât pentru producția de lapte, cât și pentru carne

Aceste obiective sunt incluse în Strategia Națională de Dezvoltare Agricolă și Rurală 2023 – 2030, care presupune elaborarea Programului Național de Dezvoltare a Sectorului Zootehnic de către Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Programul Național de Dezvoltare a Sectorului Zootehnic prevede înființarea a 100 de ferme noi de producere a laptelui, cu un efectiv de câte 100 de capete de vaci mulgătoare.

Totodată, vor fi create 50 de ferme de creștere a bovinelor de rase specializate pentru producția de carne, cu un efectiv de 200 de capete de vaci reproducătoare (efectivul total fiind de 10 mii de capete).

Autoritățile intenționează și dezvoltarea fermelor de creștere a oilor și caprelor. 

Mai mult ca atât, se urmărește și creșterea producției de pește autohton de la 13,8 mii de tone până la 25 de mii de tone. În prezent, consumul de pește autohton per cap de locuitor este de 11,3 kg.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.