VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Pe contul Ministerului Finanțelor a fost debursat un suport bugetar de 75 de milioane de euro din partea Uniunii Europene

Finanțarea externă oferită de Uniunea Europeană (UE), sub formă de grant pentru suportul bugetar în sumă de 75 de milioane de euro a fost debursată vineri, 19 august, pe conturile Ministerului Finanțelor. Obiectivul acestei asistențe rezidă în consolidarea redresării socio-economice pe termen lung, a securității energetice și a tranziției energetice a Republicii Moldova.

Acest suport bugetar va sprijini populația vulnerabilă afectată de prețurile majorate la energie și va contribui la atenuarea presiunii economice asociată cu fluxul de refugiați din Ucraina.

Acest grant reprezintă cea de-a doua tranșă de sprijin bugetar oferit de UE Republicii Moldova, urmare a îndeplinirii condiționalităților, stipulate în cadrul Amendamentului nr. 1 la Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană, privind Contractul de consolidare a statului și rezilienței pentru Republica Moldova.

Împreună cu prima tranșă în valoare de 60 de milioane de euro debursată în luna decembrie a anului 2021, programul atinge suma totală de 135 de milioane de euro.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.