VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În Chișinău ar putea apărea o stradă care să-i poarte numele lui Dumitru Matcovschi

În Chișinău ar putea apărea o nouă arteră de circulație din contul arterelor șos. Hîncești și str. Vasile Alecsandri, cu denumirea „str. Academician Dumitru Matcovschi”. Un proiect în acest sens a fost propus pentru dezbateri publice de consilierul municipal al Partidului Unității Naționale din cadrul Consiliului municipal Chișinău, Corneliu Pântea, și Direcția Cultură.

Noua arteră va constitui porțiunea din str. Vasile Alecsandri, de la intersecția străzilor Vasile Alecsandri cu Alexei Mateevici până la Piața Pantelimon Halippa și porțiunea din șos. Hîncești, de la Piața Pantelimon Halippa până la intersecția cu str. Lech Kaczynski.

Potrivit autorului, scopul proiectului este comemorarea lui Dumitru Matcovschi, poet, prozator, academician, publicist și dramaturg din Republica Moldova, membru titular al Academiei de Științe a Moldovei, care este recunoscut în critica literară pe plan internațional și reprezintă un simbol al mișcării de renaștere națională din Basarabia.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.