VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Val de atacuri cu drone asupra Kievului și sudului Ucrainei. Aparatele nu și-au atins țintele, fiind distruse de sistemul de apărare

Forțele ruse au lansat, noaptea trecută, noi atacuri cu drone asupra Kievului și sudului Ucrainei, rănind cel puțin un civil și avariind o conductă de gaz și clădiri rezidențiale în portul fluvial și maritim Nikolaev. Potrivit armatei ucrainene, forțele sale au distrus 40 din cele 45 de drone de atac Shahed lansate de Rusia în cursul nopții. Alerta aeriană din capitală a durat aproape două ore, a precizat Serghei Popko, șeful administrației militare din Kiev.

Toate dronele lansate asupra Kievului au fost distruse în timp ce se apropiau de capitala ucraineană. Potrivit informațiilor preliminare, nu s-au înregistrat victime și nici distrugeri în Kiev sau în apropierea lui, alarma aeriană a fost ridicată puțin înainte de ora 04:00.

Comandamentul militar din sudul Ucrainei a raportat că sistemele sale de apărare aeriană au fost angajate timp de peste cinci ore și au distrus 26 de drone Shahed lansate de Rusia asupra mai multor zone din sud, în principal asupra regiunii Nikolaev. Cel puțin un civil a fost rănit în atacul din sudul Ucrainei, a precizat armata. Patru drone au fost doborâte deasupra portului Odesa de la Marea Neagră. 

Prioritatea pentru inamic a fost, din nou, infrastructura și instalațiile agroindustriale de pe coastele Mării Negre.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.