VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Agențiile de dezvoltare regională din Chișinău și Iași își unesc forțele pentru atragerea proiectelor europene

Agenția Dezvoltare Regională din Chișinău în parteneriat cu Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale din Iași au aplicat la proiectul „Bune practici și transfer de cunoștințe pentru întărirea capacității administrative în politica de dezvoltare regională între România și Republica Moldova” din cadrul Programului Interreg Europe 2021-2027.

Proiectul reprezintă o inițiativă de cooperare interregională cofinanțată de Uniunea Europeană, având ca obiectiv sprijinirea guvernelor locale, regionale și naționale din întreaga Europă în elaborarea și implementarea unor politici mai eficiente. Acesta promovează crearea unui mediu și a unor oportunități pentru partajarea soluțiilor la problemele de dezvoltare regională, facilitând totodată schimbul de bune practici și procesul de învățare în domeniul politicilor.

„Ținând cont de faptul că ADR mun. Chișinău este o instituție nou creată, această conlucrare va oferi oportunitatea de a prelua bunele practici și de a acumula experiență în scrierea și atragerea proiectelor finanțate de UE. Mai mult de atât, prin cooperarea cu CADPR Iași, ADR mun. Chișinău va putea asimila și implementa proiecte de succes. Experiența partenerului CADPR în înțelegerea realităților socio-economice și în implicarea actorilor cheie în diverse proiecte europene va spori capacitatea instituțională ADR Chișinău de atragere a fondurilor europene și implementării de proiecte”, se arată în comunicatul ADR.

Agenția Dezvoltare Regională Municipiul Chișinău menționează că acțiunile planificate în cadrul proiectului sunt activități comune de analiza, evaluare, validare a managementului organizațional existent în cadrul ADR mun. Chișinău, cursuri comune de formare, conceperea unui plan de măsuri pentru îmbunătățirea management organizațional, ședințe de lucru tematice, schimburi de experiență, operaționalizare unei platforme on-line pentru colectarea propunerilor, prioritizarea inițiativelor și realizarea parteneriatelor și achiziționarea de mobilier și echipamente pentru operaționalizarea ADR mun. Chișinău.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.