VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Uniunea Europeană și Organizația Mondială a Sănătății au donat 15 automobile noi pentru ANSP

Agenția Națională pentru Sănătate Publică a primit astăzi un lot de 15 automobile donate de Uniunea Europeană și Organizația Mondială a Sănătății. Sprijinul oferit are menirea de a crește gradul de mobilitate a medicilor de la centrele ANSP teritoriale în procesul de promovare a vaccinurilor și imunizare.

Reprezentanții Uniunii Europene dau asigurări că blocul comunitar va ajuta în continuare Republica Moldova în modernizarea sistemului de sănătate.

„Ne propunem îmbunătățirea infrastructurii tuturor centrelor de sănătate publică, pentru că de 25 de ani în aceste centre nu a avut loc absolut nicio reparație, iar medicii din aceste centre sunt cei care trebuie să promoveze măsurile sanitare în localități. Ne dorim îmbunătățirea condițiilor de infrastructură a laboratoarelor din teritoriu, asigurarea cu echipament modern. De asemenea, este importantă asigurarea cu transport. Mobilitatea specialiștilor din sănătate publică este un element foarte important. Ei au în supraveghere teritorii foarte mari, iar responsabilitatea lor este, inclusiv, monitorizarea diferitor subiecți”, a spus ministrul sănătății, Ala Nemerenco, transmite IPN

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății și cei ai Delegației Uniunii Europene spun că prin astfel de donații partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova își propun să încurajeze procesul de vaccinare și să le ofere medicilor posibilitatea de a se deplasa rapid în toate localitățile țării.

„Această donație va permite ANSP să se alinieze celor mai bune standarde de calitate în procesul de asigurare cu vaccinuri în Republica Moldova. Ne dorim să avem o acoperire vaccinală de 95% pentru vaccinurile de rutină, cele incluse în Programul Național de Imunizare, preponderent, vorbim de vaccinarea copiilor. Această rată de 95% permite un nivel de bunăstare sanitar-epidemiologică și permite controlul bolilor infecțioase grave. Ne dorim un grad sporit de vaccinare anti-COVID-19, în contextul în care în ultimele patru săptămâni nivelul de îmbolnăvire este în creștere. Vaccinarea este metoda eficientă de a preveni cazurile grave și spitalizarea”, a spus reprezentata Biroului Organizației Mondiale a Sănătății, Stela Gheorghiță.

„Pe perioada pandemiei, Uniunea Europeană a oferit Republicii Moldova mai multe loturi de echipamente medicale și echipamente de protecție individuală. De asemenea, au fost oferite 15 mașini pentru transportarea vaccinurilor. Aceste automobile sunt necesare atât transportării vaccinurilor, cât și supravegherii procesului de vaccinare”, a spus reprezentantul Delegației Uniunii Europene, Gintautas Baranauskas.

Pentru procurarea celor 15 automobile Uniunea Europeană a alocat suma de 3,7 milioane de lei. Evenimentul face parte din activitățile tehnice planificate în cadrul parteneriatului dintre Uniunea Europeană și Biroul Regional OMS pentru Europa de suport al procesului de vaccinare împotriva COVID-19 și vaccinarea de rutină în cele șase țări ale Parteneriatului Estic al UE – Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.