VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Clasamentul instituțiilor de învățământ din Republica Moldova, conform rezultatelor la examenul național de bacalaureat 2022

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare prezintă clasamentul instituțiilor de învățământ, alcătuit pe baza rezultatelor obținute de candidații înscriși în acest an la sesiunea de bacalaureat 2022.

La examenul de bacalaureat 2022 au participat 375 de instituții, dintre care: 319 licee teoretice, 47 de colegii și centre de excelență și 9 universități.

Conform rezultatelor finale, 95 de licee teoretice au rata de promovare a examenului de bacalaureat de 100 %, 14 dintre aceste instituții, obținând media la examen mai mare sau egală cu 8.

Apreciem înalt dedicația și profesionalismul de care dau dovadă atât profesorii care pregătesc elevii pentru susținerea evaluărilor naționale, cât și a echipelor implicate în procesul de organizare și desfășurare a examenului național de bacalaureat.

Constatăm o dată în plus că prin menținerea rigorilor înalte cu privire la organizarea și desfășurarea examenului național de bacalaureat în mod corect și transparent, contribuim la creșterea calității în educație.

În context, Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare aduc mulțumiri echipelor din Centrele de Bacalaureat și Centrele Republicane de Evaluare, delegaților Comisiei Naționale de Examene și reprezentanților Organelor locale de specialitate în domeniul învățământului pentru munca depusă în asigurarea bunei desfășurări a probelor de examen și a procesului de evaluare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.