VOCEA CARE NE UNEȘTE

Compania „Moldovagaz” este nemulțumită de prețul la gazele naturale stabilit de ANRE

Compania „Moldovagaz” este nemlțumită de prețul la gazele naturale stabilit, astăzi, de ANRE. Conducerea instituției susține că noile tarife pun sub semnul întrebării îndeplinirea obligațiilor contractuale financiare față de SAP „Gazprom”.

„În această situație, compania a adresat o cerere furnizorului extern privind amânarea plății în luna august, iar Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale a fost expediată o cerere privind amânarea plății TVA la gazele naturale pentru perioadă de referință, se menționează în comunicat.

O altă propunere a SA „Moldovagaz” este introducerea plății în avans pentru întreprinderile din sectorul termoenergetic, sau transferarea în luna august a datoriei istorice pentru gazele naturale consumate de acestea. Potrivit conducerii companiei, proiectul înaintat de ANRE nu acoperă nici prețul de achiziție, și nici costurile de transport, furnizare și distribuție a gazelor naturale.

Ca urmare, aceasta va duce la acumularea în continuare a devierilor tarifare, care la finele anului curent pot depăși 3,9 miliarde de lei și astfel pot afecta negativ funcționalitatea întreprinderii, se mențonează în comunicatul „Moldovagaz”.

Articole similare

spot_img

cele mai populare