VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Reacția ANRE la nemulțumirea Moldovagaz față de tariful la gazele naturale aprobat astăzi

„Este inexplicabilă nemulțumirea din partea „Moldovagaz” față de aprobarea unui tarif mai mic pentru un metru cub de gaz, decât cel care a fost solicitat”, a declarat pentru Vocea Basarabiei, directorul ANRE, Eugen Carpov.

„Moldovagaz” știe că tarifele solicitate nu sunt reale anul acesta, conform metodologiei tarifare”, a subliniat Eugen Carpov.

„ANRE aplică normele existente, legale în calcularea tarifului și „Moldovagaz” cunoaște acest lucru. Sunt trei elemente de bază de care depinde prețul reglementat la gazele naturale: 1. Prețul de procurare a gazelor în media lor anuală. Noi am inclus exact cifra de 899 de dolari pentru mia de metri cubi, care a fost calculată și de Moldovagaz.

2. Noi am inclus media anului curent la rata de schimb a cursului dolar-leu. Moldovagaz cunoaște că doar așa poate fi calculată media respectivă.

3. Metodologia tarifară la gaze nu permite includerea devierilor cerute de Moldovagaz. Devierile calculate pe anul în curs pot fi incluse în anul viitor. Deci, cifrele pe care le invocă Moldovagaz pot fi aplicate în tariful de anul viitor. „Moldovagaz” trebuie să respecte decizia adoptată azi”, a menționat Eugen Carpov, directorul ANRE.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.