VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Grosu: După 26 august Parlamentul se va convoca în ședință extraordinară

La finalul lunii august Parlamentul se întrunește în ședință extraordinară pentru a aproba rectificarea bugetului de stat. Anunțul a fost făcut de președintele Legislativului, Igor Grosu, potrivit căruia vacanța deputaților va fi una scurtă, întrucât în luna septembrie începe sesiunea parlamentară de toamnă-iarnă.

Șeful partidului de guvernare mai spune că, deocamdată, nu este analizat scenariul unor eventuale remanieri guvernamentale, notează IPN.

Igor Grosu spune că prioritatea guvernării este acum depășirea crizei energetice cu care se confruntă Republica Moldova, iar Parlamentul va vota toate proiectele Guvernului ce vin să sprijine cetățenii în perioada rece a anului. Concomitent cu problemele de ordin energetic și social, PAS își va onora promisiunile electorale privind lupta cu corupția și reformarea justiției, spune liderul partidului de guvernare.

„Dincolo de ajutorul pe care îl acordăm oamenilor în contextul situației energetice și a majorării prețurilor, noi vom continua să facem ceea ce am promis cetățenilor, mă refer la lupta cu corupția, recuperarea banilor furați din bănci, proiectele ce vizează diaspora. Toți miniștrii lucrează mult, la unii le iese mai bine, la alții mai puțin. Dacă situația ar fi fost mai liniștită, lucrurile ar merge mai bine. În domeniul agriculturii, situația este înrăutățită de seceta severă din acest an, iar profilul ministrului Bolea este mai potrivit acestei situații excepționale. Despre alte remanieri guvernamentale aud de la învestirea acestui Guvern, la fel cum aud că ar exista diferite grupuri antagoniste în partid, astea sunt bârfe pe care nici nu vreau să le comentez”, a spus Igor Grosu.

Președintele Parlamentului spune că deputații nu se vor bucura pentru mult timp de vacanță, la sfârșitul lunii fiind convocată o sesiune extraordinară. Prioritară pe agendă va fi rectificarea bugetului de stat.

„Deja am anunțat colegii să fie pregătiți. După data de 26 august vom convoca o ședință extraordinară a Parlamentului. Acum Guvernul lucrează la rectificarea bugetului de stat, în scurt timp Executivul va anunța care sunt cele mai importante modificări. Vor fi aprobate mai multe proiecte, dar cel mai important este cel ce vizează bugetul. În septembrie deja ne vom apuca de lucru în sesiune ordinară”, a mai spus Igor Grosu.

Potrivit legii, Parlamentul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie și nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie. În afara sesiunilor ordinare, Parlamentul se poate întruni în sesiune extraordinară la cererea președintelui Republicii Moldova, a președintelui Parlamentului sau a 1/3 din numărul deputaților.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.