VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Uniunea Europeană continuă să sprijine recuperarea pe termen lung și reziliența Moldovei

Potrivit unei broșuri cu titlul „EU solidarity with Moldova” (Solidaritatea UE cu Moldova), în cooperare cu instituțiile financiare europene, UE va mobiliza aproximativ 3,4 miliarde de Euro în investiții publice și private pentru câteva domenii identificate împreună cu autoritățile moldovenești: sprijin pentru IMM-uri, facilitarea comerțului, eficiența energetică, conectivitate și dezvoltarea capitalului uman.

Pe 16 august UE a efectuat plata unui grant de sprijin bugetar de 75 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Acest pachet de asistență va sprijini țara în depășirea multiplelor repercusiuni din sectorul energetic ale agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei.

Cele 75 de milioane de euro vin la scurt timp după plata primei tranșe de 50 de milioane de euro din pachetul de asistență macrofinanciară de 150 de milioane acordat Republicii Moldova.

De asemenea, UE a oferit Moldovei un alt pachet de asistență în valoare de 60 de milioane de euro, în decembrie 2021. În total, sprijinul bugetar acordat Republicii Moldova de către Uniunea Europeană în sectorul energetic atinge suma de 135 de milioane de euro.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.