VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Bombardierele rusești Tu-22M au lovit Ucraina din spațiul aerian al Belarusului

După două luni, Rusia atacă din nou Ucrina din Belarus. Rachetele au lovit o instalație militară din regiunea Rovno, care are graniță cu Belarusul în nord-vestul Ucrainei.

În seara de 28 august, forțele armate ruse au bombardat teritoriul regiunii Rivne (Rovno) cu rachete de croazieră, a informat șeful administrației regionale Vitali Koval.

Potrivit acestuia, rachetele au lovit o instalație militară aflată în raionul Sarny din nordul regiunii.

„Ultima alertă aeriană a adus lovituri cu rachete în regiunea Rivne. Nu au fost victime. Obiectivul a fost o instalație de infrastructură militară din orașul Sarny”, a spus Vitaliy Koval.

Acesta a adăugat, mai târziu, că atacul a fost executat cu patru rachete, iar unda de șoc a afectat 30 de unități civile, majoritatea clădiri rezidențiale, precum și spitalul raional central.

Alerta aeriană în regiunea Rivne, precum și în majoritatea regiunilor de vest ale Ucrainei, a început în jurul orei 19:20.

În seara de 28 august, la ora 19.14, cel puțin cinci aeronave militare rusești au intrat în spațiul aerian al Belarusului, de unde au lansat rachete asupra Ucrainei. Din formația de atac au făcut parte și bombardiere strategice Tu-22M, potrivit Grupului de monitorizare „Belarusian Gayun”.

Trupele de apărare antiaeriană au doborât cel puțin două rachete din aproximativ șapte, care au fost lansate de aviația tactică și strategică rusă, potrivit surselor ucrainene.

Ultima dată când Rusia a lansat atacuri cu rachete asupra Ucrainei din spațiul aerian al Belarusului a fost în urmă cu două luni, pe 25 iunie, când a lovit Kievul și regiunile Cernigov și Sumi.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.