VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ucraina: Șeful Pentagonului și omologii din statele aliate se reunesc, în Germania, pe 8 septembrie

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, îi va primi pe 8 septembrie, în Germania, pe omologii săi din țările aliate pentru organizarea susținerii capacităților militare ale Ucrainei în fața Rusiei, a anunțat luni comandamentul forțelor aeriene americane în Europa, transmite AFP.

Lloyd Austin „i-a invitat din nou pe miniștrii apărării și pe înalții responsabili militari din toată lumea să discute despre criza actuală din Ucraina și diverse probleme de securitate cu care se confruntă aliații și partenerii Statelor Unite”, informează un comunicat al Pentagonului.

Reuniunea organizată la inițiativa Washingtonului se va desfășura la baza aeriană americană Ramstein din vestul Germaniei.

Reprezentanții a circa 40 de state s-au reunit în același loc în aprilie, creând un „grup de contact” pentru apărarea Ucrainei.

În timp ce luptele continuă în estul și sudul Ucrainei, președintele Volodimir Zelenski a declarat că guvernul vrea să recupereze „toate regiunile de sub ocupația rusă”, inclusiv Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.