VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

„Consumă responsabil energia”. În contextul crizei energetice, posturile de radio și TV, obligate să difuzeze un spot informațional

În scopul informării populației despre necesitatea utilizării resurselor energetice în mod responsabil, în contextul crizei energetice, furnizorii de servicii media din Republica Moldova vor difuza gratuit și în mod obligatoriu spotul informațional „Consumă responsabil energia”, cu durata de maximum 10 secunde. Măsura va fi valabilă pe durata stării de urgență, începând cu data de 1 septembrie 2022, a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Potrivit lui, spotul va fi difuzat de cel puțin patru ori pe zi (de două ori dimineața și de două ori seara), în orele de maximă audiență, pentru serviciile de televiziune între orele 07:00 – 09:00 și 18:00 – 22:00, iar pentru serviciile de radiodifuziune va fi difuzat de cel puțin șase ori, între orele 07:00 – 09:00, 12:00 – 14:00 și 18:00 – 20:00, de câte minimum două ori pentru fiecare interval.

Consiliul Audiovizualului va asigura transmiterea spotului către furnizori.

Amintim, Comisia Situații Excepționale a aprobat pe 29 august procurarea și stocarea a încă 10 milioane de m3 de gaze.În perioada următoare, Energocom va achiziționa această cantitate, în 2 tranșe a câte 5 milioane de m3 de gaz de la MoldovaGaz. Andrei Spînu comunică că această tranzacție, de asemenea, va permite MoldovaGaz să achite avansul pentru luna august până la data de 1 septembrie.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.