VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

”United4Moldova”, o nouă reuniune a demnitarilor UE din toate statele membre organizată la Chișinău

La Chișinău va avea loc o nouă reuniune, cu denumirea ”United4Moldova” (Uniți pentru Moldova), la care vor participa demnitari europeni din toate cele 27 de state membre ale UE. Este vorba despre reuniunea șefilor comisiilor pentru afaceri din cadrul UE și ai comisiilor pentru afaceri externe din țările comunității, întrunire găzduită, în premieră, de Parlamentul de la Chișinău.

”Numeroși prieteni ai Republicii Moldova – parlamentari din diferite state membre ale Uniunii Europene, reprezentanți ai Parlamentului European și diplomați – vor dezbate subiectul perspectivei europene a țării noastre și cum pot fi sprijinite eforturile de integrare europeană a Moldovei. Dezbaterile se vor desfășura în cadrul a trei sesiuni: integrarea europeană – realizări, acțiuni de întreprins și lecții de învățat; dezvoltarea economică și securitatea energetică; reziliența securității. Deputați, miniștri, secretari de stat și consilieri prezidențiali vor prezenta situația din Republica Moldova, progresele înregistrate în procesul de aderare la UE și provocările care urmează a fi depășite de țara noastră. La finalul discuțiilor, va fi aprobată Rezoluția reuniunii”, se arată într-un comunicat la legislativului.

La reuniune vor participa și președinta țării, Maia Sandu, șeful Parlamentului, Igor Grosu, premierul Dorin Recean, șefa Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, și șeful Delegației UE în Republica Moldova, Janis Mazeiks.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.