VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șeful Delegației UE în Moldova, despre închiderea celor 6 posturi TV: Analizăm contextul în care a fost luată decizia

Șeful Delegației UE în Republica Moldova, Janis Mazeiks, susține că decizia Comisiei pentru Situații Excepționale de suspendare a licențelor de emisie pentru șase posturi TV este „destul de concisă”. Oficialul susține că acum analizează contextul în care a fost luată această decizie.

”Spunând astea, noi vedem că această decizie a Comisiei pentru Situații Excepționale este destul de concisă și respectiv acum analizăm mai multe detalii privind contextul, pentru a înțelege exact cum această decizie a fost luată și în ce măsură a avut loc implicarea Consiliului Audiovizualului și dacă au fost amenzi/avertizări pentru aceste canale anterior, legate de activitatea lor și la fel care sunt motivele de securitate națională care au fost invocate la luarea acestei decizii. Evident cu înțelegere foarte clară a faptului că probabil vor fi anumite informații care nu vor fi făcute publice”, a declarat Janis Mazeiks, citat de newsmaker.md.

Ambasadorul UE mai susține că decizia autorităților cu privire la televiziuni reprezintă „o situație destul de similară cu situația de anul trecut atunci când 6 canale TV au fost suspendate”.

„Deci, elementul principal este la fel similar pentru noi. (…) În primul rând, și cel mai important, este un element important al democrației conform cărora mass-media poate opera liber. În același timp pot exista anumite restricții care să fie impuse asupra activității lor, care să fie necesare într-o societate democratică”, a mai declarat Mazeiks.

Amintim, luni, 30 octombrie, CSE a dispus suspendarea licențelor de emisie a șase posturi de televiziune, Orizont TV, ITV, Prime TV, Publika TV, Canal 2 și Canal 3, pentru că „reprezintă un pericol la adresa securității informaționale”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.