VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

1.000 de lei pentru un vot în nordul țării: Două persoane s-au plâns la poliție, după ce au fost mituite de reprezentanții unui partid

Două persoane dintr-o localitate din nordul țării au predat, astăzi, benevol Poliției mijloace bănești primite în schimbul voturilor la alegerile locale.

Bărbatul și femeia care au venit la sediul Poliției au declarat că au primit câte 1.000 de lei de la reprezentanții unui partid politic pentru a vota în favoarea acestuia la alegerile locale din 5 noiembrie.

Aceștia declară că s-au adresat benevol poliției fiindcă au conștientizat caracterul ilicit al faptei și au decis să predea banii, pentru a nu deveni subiecți ai răspunderii penale”, precizează oamenii legii.

Menționăm că conform Codului Penal, coruperea alegătorilor se pedepsește cu amendă în mărime de la 37.500 lei la 57.500 lei sau cu închisoare de la un an la 5 ani, aplicată persoanei fizice.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.