VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Femeile refugiate din Ucraina s-au reunit într-o asociație

Femeile refugiate din Ucraina în Republica Moldova își unesc forțele în cadrul unei asociații obștești. Organizația, care a fost lansată în cadrul unui eveniment ”Female Support Force”, își propune să creeze o comunitate în cadrul căreia să fie promovate integrarea, schimbul multicultural, antreprenoriatul, parteneriatele, apărarea drepturilor femeilor aflate în situații de criză.

Ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, Margret Maria Uebber, a apreciat deschiderea Republicii Moldova de a „integra refugiații în structurile sociale, în sistemul educațional și pe piața muncii”.

”Dobândirea de abilități le va ajuta să devină independente din punct de vedere economic. Va fi un forum de dialog cu instituțiile și autoritățile locale cu scopul de a include nevoile specifice ale femeilor refugiate ucrainene în politicile și programele publice. Astfel, proiectul oferă refugiaților ucraineni o voce și le permite să-și exprime propriile nevoi”, a declarat diplomata, citată de IPN.

Svetlana Andrieș, coordonatoare de program UN Women în Moldova, a menționat că rolul acestor rețele este de a amplifica vocea femeilor și a face ca ea să fie auzită. „Noi, UN Women, credem mult în rețele și dialog cu platformele”. „Doar împreună cu aceste organizații care militează pentru drepturile și oportunitățile egale ale femeilor alături de bărbați, putem propulsa integrarea economică, socială și politică a femeilor, inclusiv din Ucraina.”

În cadrul evenimentului de lansare a Asociației Rețelei Femeilor Refugiate din Ucraina au avut loc discuții în panel la care au participat oficialii și reprezentanți ai diverselor organizații neguvernamentale și asociații care luptă pentru drepturile femeilor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.