VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un singur încărcător pentru toate dispozitivele. Mufa USB-C, obligatorie în UE

Începând cu anul curent, telefoanele mobile și alte dispozitive electronice din Uniunea Europeană trebuie să aibă un echipament standard de încărcare. Conectorul USB-C a devenit standardul în UE pentru toate dispozitivele electronice.

În acest an intră în vigoare directivă votată de Parlamentul European în 2022 prin care se instituie obligația unui port de încărcare comun pentru o gamă largă de dispozitive electronice vândute în UE.

Această prevedere impune obligativitatea unui port de încărcare USB-C pentru o gamă largă de dispozitive electronice, indiferent de producător. Prin urmare, toate dispozitivele vor putea fi reîncărcate cu același încărcător. Printre dispozitive electronice incluse în acord se numără tabletele, e-reader-ele, camerele digitale, căștile și boxele portabile. Noul regulament le permite de asemenea consumatorilor să achiziționeze echipamente de încărcare și dispozitive separat unele de altele.

Această prevedere urmărește să lase în mod sistematic consumatorului alegerea de a cumpăra un dispozitiv nou cu sau fără încărcător. Acest lucru va duce la reducerea volumului de deșeuri electronice asociate cu producția, transportul și eliminarea încărcătoarelor.

Comisia Europeană estimează că încărcătoarele care nu mai sunt folosite generează 11.000 de tone de deșeuri electronice în fiecare an. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.