VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un obiect aerian neidentificat ar fi pătruns în spațiul aerian al Poloniei, țară membră NATO

Un obiect aerian neidentificat a intrat vineri dimineaţă în spaţiul aerian al Poloniei, membră NATO, din direcţia frontierei cu Ucraina, în condiţiile în care Rusia a procedat la un atac masiv cu rachete şi drone inclusiv asupra unor regiuni din apropierea graniţei cu Polonia, relatează Reuters.

„Dimineaţă, un obiect aerian neidentificat a intrat în spaţiul aerian al Republicii Polone dinspre frontiera cu Ucraina şi din momentul în care a trecut graniţa şi până când semnalul a dispărut a fost observat de radarele sistemului de apărare antiaeriană al ţării”, a postat Comandamentul Operaţional pe platforma X. „În conformitate cu procedurile aplicabile, comandantul operaţional al forţelor armate a mobilizat forţele disponibile şi resursele aflate la dispoziţie”, a adăugat sursa citată.

Postul de televiziune privat Republika a relatat că a fost declanşată căutarea obiectului în apropierea oraşului Hrubieszow, în sudul Poloniei.

Reuters nu a putut confirma imediat această informaţie.

Rusia a atacat Ucraina în cursul nopții și al zilei de 29 decembrie cu 158 de rachete și drone, în cel mai puternic atac aerian de la începerea invaziei pe scară largă în ţara vecină, vizând infrastructuri critice, facilităţi industriale şi militare, a anunţat armata ucraineană. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.