VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Două cămine pentru studenții vor fi renovate integral anul viitor

Anul viitor vor fi renovate integral două cămine studențești, unul de la Universitatea de Stat din Moldova și unul de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”. Despre aceasta a anunțat ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, într-o conferință de presă.

Potrivit IPN, Ministrul a menționat că investițiile pentru fiecare cămin vor constitui câte două milioane de euro. Este vorba despre două cămine care sunt destinate în primul studenților de la profilul pedagogic.

Dan Perciun a reamintit că în luna octombrie au fost alocați 23 de milioane de lei pentru reparația căminelor studențești de la cinci universități. Astfel, anul viitor, fiecare instituție va investi până la cinci milioane de lei pentru modernizarea căminelor și pentru a oferi condiții decente studenților.

Ministrul a declarat că, având sprijinul Băncii Mondiale, au fost alocați 25 de milioane de euro pentru modernizarea a șapte universități și șase colegii pedagogice din țară. Banii sunt oferiți pentru renovări, dotări cu echipamente și creșterea calității studiilor.

„În învățământul vocațional tehnic s-au alocat 35 de milioane de lei pentru renovarea instituțiilor de învățământ. Deci, iarăși, investiții capitale în mare parte destinate modernizării bazei tehnico-materiale, îmbunătățirii condițiilor de studiu etc.”, a notat ministrul Perciun.

Potrivit lui, o prioritate pentru MEC a fost și atragerea profesorilor tineri în sistem. În acest sens, la final de an, bursele pentru studenții la pedagogie au fost dublate, iar din 1 ianuarie 2024 vor ajunge la aproape 3.500 de lei.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.