VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Salvatorii și pompierii îndeamnă moldovenii să nu lanseze focuri de artificii de Revelion

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii să nu lanseze focuri de artificii și materiale pirotehnice în perioada sărbătorilor de iarnă. Salvatorii și pompierii susțin că aceste materiale, lansate necorespunzător în preajma clădirilor, edificiilor și altor zone de locuit, pot provoca incendii, dar și să-i rănească pe cei ce le folosesc.

„Utilizarea materialelor pirotehnice poate fi efectuată de specialiști cu asigurarea condițiilor necesare. Articolele trebuie să fie utilizate strict conform instrucțiunilor. Înainte de a începe lansarea focurilor de artificii, utilizatorii sunt rugați să se asigure că produsul pirotehnic nu are daune vizibile, lovituri sau fisuri. Dacă produsul nu funcționează, acesta nu trebuie să fie repornit. Lansarea focurilor de artificii poate fi efectuată doar în locuri sigure și la o distanță de cel puțin 20 de metri de orice clădire, mașini, copaci, linii de transport, substanțe inflamabile, precum și spectatori. Pentru prevenirea incendiilor în locuințe, trebuie evitată lansarea acestora de la o fereastră sau balcon. Mai mult, în scopul preîntâmpinării traumelor, arsurilor se interzice îndreptarea articolelor pirotehnice în direcția oamenilor și animalelor”, se arată într-un comunicat al IGSU.

Salvatorii îi avertizează și pe adulți să-și monitorizeze strict copiii și să nu le permită jocul cu materiale pirotehnice.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.