VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Companiile administratoare ale celor șase posturi TV închise rămân fără acte permisive  

Guvernarea a găsit, se pare, soluția pentru a lăsa fără emisie posturile TV închise toamna și după suspendarea stării de urgență, care se încheie mâine 30 decembrie. Ziarul de Gardă a publicat un document al Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională din cadrul Agenției de Investiții prin care a impus „sistarea temporară a valabilității actelor permisive ale companiilor” care gestionau posturile TV cu licența suspendată.

Potrivit publicației, aceasta ar fi măsură identificată de autorități pentru ca televiziunile cu licență suspendată să rămână în afara grilei TV și după suspendarea stării de urgență.

Documentul Agenției de Investiții a fost transmisă distribuitorilor media, dar și Consiliului Audiovizualului, Agenției Servicii Publice și Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Elecgtronice și Tehnologia Informației.

Amintim, acum două luni, în data de 30 octombrie, Comisia Națională pentru Situații Excepționale a dispus suspendarea licenței de emisie a altor șase posturi TV, unele dintre ele fiind chiar succesoarele unor canale a căror licență de emisie a fost suspendată anterior. Este vorba de Orizont TV, ITV, Prime TV, Publika TV, Canal 2 și Canal 3. Un an mai devreme, în 16 decembrie 2022, CSE anunța, la fel printr-o decizie, că suspendată activitatea a altor șase posturi TV: „TV6”, „Orhei TV”,  „RTR Moldova”, „Primul în Moldova”, „Accent TV” și „NTV Moldova”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.