VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un nou schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina. Părțile au eliberat câte 90 de soldați

Rusia a anunțat că a schimbat 90 de prizonieri de război ucraineni cu 90 de soldați ruşi deținuți în Ucraina, în urma medierii Emiratelor Arabe Unite.

„La încheierea procesului de negocieri, 90 de soldați ruşi care se aflau în pericol de moarte în captivitate au fost repatriați de pe teritoriul controlat de regimul de la Kiev”, a declarat Ministerul rus al Apărării pe Telegram, citat de Agerpres. 

„La schimb, au fost predați 90 de prizonieri de război ale forțelor armate ucrainene”, a adăugat instituția, precizând că schimbul s-a efectuat sub „medierea umanitară” a Emiratelor Arabe Unite. 

Ultimul schimb de amploare de prizonieri între beligeranți datează din februarie, când a avut loc un schimb de câte 100 de prizonieri. 

Emiratele Arabe Unite mediază, de asemenea, întoarcerea copiilor ucraineni din Rusia. 

Rusia şi Ucraina au făcut schimburi de sute de prizonieri de la începutul ofensivei ruse, în februarie 2022 şi schimbă în mod regulat rămăşițele soldaților ucişi.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.