VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Liderii europeni ar fi convenit asupra posturilor-cheie din conducerea UE. Ursula von der Leyen își asigură un nou mandat

Liderii europeni au convenit asupra funcțiilor de la vârful Uniunii Europene. Ursula von der Leyen primește un nou mandat, fiind nominalizată pentru postul de președintă a Comisiei Europene, au declarat agenției DPA surse implicate în discuții.

Negociatorii au convenit, de asemenea, ca fostul premier social-democrat portughez António Costa să fie numit președinte al Consiliului European, iar șefa guvernului eston, liberala Kaja Kallas, să preia funcția de șefă a politicii externe a blocului comunitar, transmite Moldova1.

Înțelegerea are loc înaintea summitului european care se desfășura joi și vineri la Bruxelles pentru luarea deciziilor asupra ocupării funcțiilor de top în instituțiile Uniunii Europene după alegerile europarlamentare.

Pentru a obține o nouă numire ca președintă a Comisiei Europene, von der Leyen are nevoie de o „majoritatea calificată consolidată”, adică susținerea a cel puțin 20 din cele 27 de state membre și care să reprezinte cel puțin 65% din populația comunitară.

Deciziile liderilor europeni vor trebui apoi validate de Parlamentul European prin majoritate simplă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.