VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Luminița Odobescu, după începerea negocierilor: România este alături de R. Moldova pentru succesul integrării

Ministrul de Externe al României, Luminiţa Odobescu, salută începerea negocierilor de aderare la UE ale Republicii Moldova și susține că Bucureștiul rămâne necondiționat alături de Chișinău pentru succesul integrării.

„Un reper istoric pentru Republica Moldova. Prima Conferință Interguvernamentală de lansare a negocierilor UE, cu participarea premierului Dorin Recean și delegației Republicii Moldova. Viitorul Republicii Moldova este în mod clar în Uniunea Europeană. România este alături de R. Moldova pentru succesul integrării în UE,” a transmis Luminița Odobescu un mesaj de susținere pe platforma X.

Luminița Odobescu, alături de ceilalți 26 de miniștri ai Afacerilor Externe din statele UE au participat marți la prima conferință interguvernamentală, care a deschis oficial negocierile de aderare pentru R. Moldova.

Săptămâna trecută, ambasadorii celor 27 de ţări ale Uniunii Europene şi-au dat acordul pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi R. Moldova. Negocierile sunt împărțite în 35 de capitole şi şase grupuri tematice. Fiecare capitol va fi abordat individual.

Republica Moldova și-a depus oficial cererea de aderare la Uniunea Europeană în 3 martie 2022. Un an mai târziu, a primit statut de ţară candidat iar acum încep negocierile de aderare la UE, o veste mult aşteptată de cetățenii Republicii Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.