VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un nou exercițiu militar organizat de soldații din România și Republica Moldova

Militarii Armatei Naționale organizează, în următoarele două săptămâni, noi aplicații comune cu colegii din România în cadrul exercițiului „Wind Spring –2024”. Antrenamentele au loc la Centrul Național de Instruire Întrunită din Cincu, județul Brașov, România.

Scopul activității este antrenarea și îmbunătățirea procesului de luare a deciziei, consolidarea cunoștințelor și a competențelor tactice și operaționale, precum și creșterea interoperabilității între părțile participante.

Exercițiul are loc în baza Planului activităților comune de instruire pentru anul 2024 între Brigada Infanterie Motorizată “Ștefan cel Mare” și Brigada 81 Mecanizată “General Grigore Bălan” din România.

Amintim, de mâine și până în 16 mai, Comandamentul SUA pentru Europa și Africa desfășoară, pe teritoriul R. Moldova, exercițiul „Swift Response-2024”. Toate antrenamentele militare vor avea loc exclusiv pe poligoanele din Republica Moldova, unde participă și militari ai Armatei Naționale.

Potrivit Ministerului Apărării, scopul antrenamentelor este dezvoltarea eficienței şi creșterea nivelului de interoperabilitate între militarii participanți, precum și punerea în practică a tehnicilor, metodelor şi procedurilor moderne de instruire militară individuală şi colectivă.

La exercițiu vor participa peste 400 de militari din Brigada de Infanterie motorizată „Moldova”, Batalionul cu destinație specială „Fulger” al Armatei Naționale și militari din Divizia aeropurtate 82 din Statele Unite.

La instruire vor fi implicate unități de tehnică din dotarea Armatei Naționale, precum și două aeronave militare C-130 Hercules din cadrul comandamentului SUA în Europa și Africa.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.