VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Proiectul de lege privind mobilizarea deținuților, adoptat în Rada de la Kiev

Autorizarea deţinuţilor ucraineni să servească în armată a fost aprobată miercuri în a doua lectură de parlamentul de la Kiev, care a votat un proiect de lege menit să aducă noi soldaţi în rândul trupelor diminuate şi epuizate după mai mult de doi ani de război cu Rusia, relatează presa ucraineană.

„Putem rezista în condițiile unui război total împotriva unui inamic cu mai multe resurse doar prin consolidarea tuturor forțelor. Acest proiect de lege este despre lupta noastră și păstrarea statalității ucrainene”, a subliniat Olena Șuliak, liderul partidului prezidențial „Slujitorul Poporului”.

Proiectul prevede că deţinuţii care se alătură armatei pot fi eliberaţi condiţionat. Pe lângă persoanele care au comis crime intenționate, violatorii și pedofilii, oficialii corupți, cei care au comis infracțiuni împotriva fundațiilor securității naționale, precum și persoanele care au ocupat o funcție deosebit de responsabilă – în special, deputații și miniștrii – nu vor putea intră în rândurile Forțelor Armate.

Pentru toți ceilalți care pot fi potențial mobilizați, se aplică aceeași condiție – nu trebuie să le mai rămână mai mult de trei ani până la sfârșitul pedepsei. Deținuții cărora le-a rămas mai mult timp în închisoare și, cu atât mai mult, cei condamnați la închisoare pe viață, vor fi refuzați imediat, fără drept de revizuire.

Încă nu este clar cu câţi soldaţi îşi va putea suplimenta efectivele armata ucraineană prin încorporarea deţinuţilor care vor deveni astfel eligibili să i se alăture. Potrivit legii adoptate, deținuții se pot înscrie în rândurile Forțelor Armate numai din proprie voință și prin hotărâre judecătorească. 

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.