VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Partenerii externi continuă să împrumute R. Moldova pentru a întări reziliența

Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Asociația Internațională pentru Dezvoltare vor acorda suport bugetar Republicii Moldova. La ședința de astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor unor acorduri de împrumut și de grant pentru realizarea Programului „Operațiune Politica de Dezvoltare pentru Sprijinirea Creșterii și Rezilienței în Moldova”.

Drept urmare, Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare va acorda un împrumut în valoare de 40 de milioane de dolari. De asemenea, Republica Moldova va beneficia de un grant în valoare de 15,5 milioane de dolari.

Resursele financiare vor fi utilizate pentru finanțarea necesităților bugetului de stat, iar programul se axează pe trei piloni: consolidarea rezilienței refugiaților și gospodăriilor; favorizarea creșterii durabile prin intensificarea concurenței și a creșterii bazate pe sectorul privat; susținerea rezilienței la schimbările climatice.

Maturitatea maximă a împrumutului este de 20 de ani, inclusiv perioada de grație de până la 19,5 ani. Banii vor fi debursați într-o singură tranșă.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.