VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un nou caz de gripă aviară, confirmat în Republica Moldova

Un nou caz de gripă aviară a fost confirmat în satul Hirișeni, raionul Telenești. Anunțul a fost făcut de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, care precizează că prezența virusului a fost confirmat la data de 12 noiembrie de către laboratorul național de referință I.P. „Centrul Republican de Diagnostic Veterinar”.

În data de 13.11.2022, a fost întrunită,  în regim de urgență, Comisia antiepizootică excepțională a raionului Telenești, care a aprobat Planul de măsuri pentru combaterea și eradicarea acestui focar, conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 939/2008 pentru aprobarea normei sanitar-veterinare privind măsurile de supraveghere, control și combatere a gripei aviare”, precizează ANSA.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare și se realizează de către o echipă de inspectori a Subdiviziunea teritorială pentru siguranța alimentelor Călărași (cu raza de acoperire și a raionului Telenești), în colaborare cu alte instituții competente ale statului.

Reaminitim că în acest an în Republica Moldova au mai fost înregistrate trei focare raionul Ungheni, localitatea Rezina și raionul Fălești, localitatea Albinețul Vechi. Toate trei focare au fost eradicate.

În scopul protejării sectorului avicol din Republica Moldova, ANSA solicită crescătorilor de păsări să intensifice măsurile de biosecuritate în exploatațiile comerciale pe care le dețin. Solicităm proprietarilor de păsări să nu scoată păsările la imașuri, lacuri sau râuri, să le țină închise în propriile gospodării și să limiteze, la maximum, posibile contacte cu păsările sălbatice sau din alte gospodării”, se mai arată în comunicat.

Citește și: Risc de gripă aviară în Republica Moldova: ANSA recomandă gospodarilor să-și țină păsările închise

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.