VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un mijloc de transport în valoare de 700.000 de lei, sechestrat de ARBI săptămâna trecută

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a emis o ordonanță de sechestru, în baza delegației Serviciului Fiscal de Stat, pe un mijloc de transport, în valoare de circa 700.000 de lei, săptămâna trecută.

Totodată, pentru 4 autoturisme au fost emise 2 ordine de înghețare, iar pentru 2 bunuri sechestrate anterior de Agenție, în valoare de circa 5 milioane de lei în dosarul fraudei bancare, a fost emisă o încheiere judecătorească.

În prezent, ARBI are în examinare 98 de delegații pe 69 de cauze penale în privința a 146 de subiecți.

În perioada menționată, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 4 expertize judiciare, dintre care 2 conoscopice, una criminalistică și una IT, în procedură fiind 63 de expertize.

Ofițerii de urmărire penală au pornit o cauză penală și au propus pentru transmitere în judecată alte 2 cauze penale. La moment, organul de urmărire penală al CNA gestionează 380 de dosare.

Direcția legislație a recepționat 4 proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 11 rapoarte de expertiză și 9 avize. La moment, se lucrează pe 44 de materiale, recepționate de la autorități.

Totodată, șapte persoane au fost plasate în izolatorul Centrului, iar în penitenciare se află 9 persoane, arestate în dosarele CNA.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.