VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Un mercenar rus, stopat pe Aeroportul din Chișinău

Un mercenar rus a încercat să tranziteze Republica Moldova, prin Aeroportul Internațional Chișinău, pentru a ajunge în Ucraina. Acesta face parte din brigada internațională ”Piatnașka” și intenționa să ajungă pe câmpul de luptă din țara vecină.

Intrarea acestuia în țară nu i-a fost autorizată, informează Poliția de Frontieră.

„În contextul măsurilor întreprinse pe linie de securitate, bazându-se pe analiza de risc și a informațiilor obținute prin schimbul de informații cu Serviciul de Informații și Securitate, dar și cu partenerii internaționali, a fost posibilă depistarea unui cetățean al Rusiei, identificat ca mercenar din cadrul brigăzii internaționale Пятнашка”, explică Poliția de Frontieră.

Instituția amintește că pentru a exclude riscurile de securitate, în contextul stării de urgență în Republica Moldova, dar și a războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, în toate punctele de trecere a frontierei de stat sunt aplicate protocoale de securitate, ceea ce presupune suplimentarea controlului trecerii frontierei de stat pentru călători, în special pentru cetățenii străini

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.