VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un inspector al Postului Vamal Hagimus, reținut într-un dosar de trafic de influență

Un inspector al Postului Vamal Hagimus a fost reținut de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Angajata Serviciului Vamal este bănuită că ar fi pretins 500 de euro de la o tânără în schimbul angajării acesteia la serviciu.

Potrivit materialelor urmăririi penale, vameșa ar fi pretins de la candidată 500 de euro, susținând că ar avea influență asupra angajaților Direcției management personal al Serviciului Vamal al Republicii Moldova și că i-ar putea convinge să o angajeze în funcția de inspector vamal în cadrul Biroului Vamal Nord. Ulterior, bănuita ar fi primit pe cardul său 10200 lei, prin transfer bancar, de pe contul de card al soţului denunțătoarei.

Potrivit CNA, în urma acțiunilor de urmărire penală efectuate de către angajații Direcției Generale Teritoriale Nord a Centrului Naţional Anticorupţie în conlucrare cu Direcția Integritate și Supraveghere a Serviciului Vamal și procurorii anticorupție a Procuraturii Anticorupție oficiul Nord, au fost efectuate percheziții la domiciliul şi în automobilul personal al bănuitei. De la fața locului au fost ridicate telefonul mobil, cardul bancar şi alte obiecte ce au importanță pentru cauza penală. Vameșa a fost reținută pentru 72 ore. 

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.