VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, întrevedere cu Markéta Pekarová Adamová: E necesar ca UE să introducă sancțiuni dure și clare pentru acte de corupție

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Markéta Pekarová Adamová, președintele Camerei Deputaților a Parlamentului Republicii Cehe, țară care deține în prezent Președinția Uniunii Europene.

În cadrul întrevederii, Maia Sandu a subliniat necesitatea introducerii, de către UE, a unor sancțiuni dure și clare pentru acte de corupție, indiferent în ce țară se întâmplă acestea.

”Curățarea justiției și condamnarea hoților ar întări convingerea oamenilor că democrația și statul de drept pot produce rezultate”, a precizat Maia Sandu.

Totodată, cele două lidere au discutat despre următorii pași în procesul de euro-integrare, inclusiv despre efortul autorităților de a implementa cele nouă recomandări formulate de UE, atunci când a acordat Moldovei statutul de țară candidată la aderare. Prioritare pe agenda guvernării rămân reforma justiției și lupta cu corupția.

Șefa legislativului ceh a spus, la rândul său, că țara este gata să împărtășească din experiența și bunele practici de aderare la UE, și să ofere sprijin în organizarea celui de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene la Chișinău.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.