VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un grup de experți Interpol va efectua un audit la filiala instituției din R. Moldova, anunță Igor Grosu

Experții de la Biroul central al organizației Interpol de la Lyon vor face un audit la Biroul Interpol din Republica Moldova. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Igor Grosu. El a precizat că verificările vin în contextul scandalului de corupție în care ar fi implicați mai mulți angajați ai instituției.

„Știu că s-a solicitat un audit de la centrala de la Lyon, să vină să facă un audit la subdiviziunea Interpol din Republica Moldova. Nu știu dacă vor fi anume experți francezi, dar știu că de la centrală, dar deja când mai bine să vă răspundă Ministerul de Interne, ei știu detalii”, a declarat Igor Grosu, citat de Moldova1.

La începutul lunii iunie, șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a anunțat despre o presupusă schemă prin care un grup de persoane, inclusiv funcționari publici de la noi, primeau mită de milioane de dolari pentru a șterge „notificările roșii” emise de Interpol, care semnalează infractorii căutați la nivel internațional.

Atunci, au fost efectuate peste 30 de percheziții, iar șase persoane au fost reținute, printre care și șeful Interpol Moldova, Viorel Țentiu. Acesta, împreună cu un alt învinuit, a cărui identitate încă nu a fost făcută publică, au fost plasați în arest preventiv. Celelalte patru persoane au fost eliberate. În urma acestui scandal, șapte angajați ai Biroului Interpol din Republica Moldova au fost suspendați din funcții pe durata anchetei interne.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.