VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vlad Gribincea a depus jurământul în calitate de judecător al Curții Supreme de Justiție

Vlad Gribincea, numit în funcție la Curtea Supremă de Justiție, a depus astăzi jurământul în cadrul ședinței Consiliului Superior al Magistraturii. Acesta este primul magistrat CSJ desemnat în funcție din rândul non-judecătorilor, transmite IPN.

Președintele interimar al CSM, Sergiu Caraman, a declarat că Vlad Gribincea a fost numit în funcția de judecător al CSJ prin decret prezidențial. El urmează să-și înceapă activitatea din data de 1 iulie.

„E o mare responsabilitate. Așteptările sunt mari și eu vă asigur că eu voi face tot ce pot ca să nu dezamăgesc”, a menționat Vlad Gribincea.

Vlad Gribincea a fost președintele Centrului de Resurse Juridice din Moldova în perioada 2010-2022, iar în prezent deține interimatul funcției de director al Programului Justiție. Este membru al Uniunii Avocaților din Republica Moldova, iar începând cu anul 2002, reprezintă reclamanții în fața Curții Europene a Drepturilor Omului, precum și în litigii strategice la nivel național. A fost implicat în calitate de expert în elaborarea Strategiei de Reformare a Sectorului de Justiție pentru anii 2011-2016, precum și în reformarea legislației cu privire la organizarea judecătorească, procedura civilă și procedura penală.

CSM urmează să mai numească încă 12 judecători la CSJ. Potrivit Legii cu privire la Curtea Supremă de Justiție, din componența celor 20 de judecători la CSJ, 11 fac parte din rândul judecătorilor, iar ceilalți 9 din rândul non-judecătorilor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.