VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un grup de 43 de state, inclusiv țările UE, cheamă Rusia să autorizeze o anchetă internațională în cazul morții lui Navalnîi

Un grup de 43 de state, inclusiv toate cele 27 de țări membre ale UE, cheamă Rusia să autorizeze o anchetă internaţională independentă cu privire la moartea în închisoare a lui Aleksei Navalnîi. Apelul a fost lansat de ambasadoarea Uniunii Europene la ONU, la Geneva, Lotte Knudsen în numele celor 27 de state membre ale UE şi altor 16 ţări, între care Canada, Regatul Unit, Statele Unite şi Ucraina, transmite news.ro.

„Suntem indignaţi de moartea politicianului din opoziţie Aleksei Navalnîi, a cărei ultimă responsabilitate îi revine preşedintelui (rus Vladimir) Putin şi autorităţilor ruse”, a declarat la Consiliul Drepturilor Omului, la Geneva, Lotte Knudsen, care s-a exprimat în numele celor 43 de ţări.

”Rusia trebuie să autorizeze o anchetă internaţională independentă şi transparentă cu privire la circumstanţele morţii sale bruşte”, a cerut oficialul.

Aleksei Navalnîi, principalul opozant al preşedintelui rus Vladimir Putin, a murit, la 16 februarie, la vârsta de 47 de ani, într-o colonie penitenciară în Arctica.

Kremlinul a negat orice implicare a statului în moartea liderului opoziţiei, care a fost înmormântat vineri la Moscova.

Comitetul rus de anchetă a anunţat că a lansat o anchetă de procedură cu privire la acest deces, iar Kremlinul a anunţat că nu va da curs cererilor UE.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.