VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șefa statului, Maia Sandu, întâlnire la București cu premierul Marcel Ciolacu

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut, azi-dimineața, o întâlnire la București cu premierul României, Marcel Ciolacu. Șefa statului a fost primită de demnitarul român la Palatul Victoria.

Cei doi oficiali au discutat despre cooperarea dintre Republica Moldova și România și au reiterat angajamentul față de dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere și consolidarea interconexiunilor energetice, care aduce cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului mai aproape unii de alții.

Președinta Maia Sandu a subliniat că sprijinul necondiționat al României „ne ajută să îmbunătățim calitatea vieții acasă și să avansăm cu pași hotărâți pe calea aderării la Uniunea Europeană”.

Amintim, Maia Sandu organizează o vizită de lucru la București unde va discuta despre cooperarea bilaterală și va participa la congresul Partidului Popular European. În timpul acestei vizite, șefa statului va avea discuții inclusiv cu omologul său român, Klaus Iohannis și va avea întâlniri cu reprezentanții comunității moldovenilor din București.

Congresul Partidului Popular European are loc dinaintea alegerilor europarlamentare și va alege principalul candidat al partidului la șefia Comisiei Europene. La eveniment vor participa peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, printre care vor fi şefi de state şi de guverne, preşedinţii de partide din partea PPE, dar şi comisarii europeni care fac parte din familia politică a popularilor europeni.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.