VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În R. Moldova va apărea primul Muzeu al Vinului și Viei

Crearea primului muzeu al vinului și viței-de-vie în Republica Moldova a fost inițiativa discutată în cadrul unei întrevederi dintre ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, cel al Culturii, Sergiu Prodan, și șeful Misiunii USAID în Moldova, Jeff Bryan.

Oficialii au convenit asupra necesității elaborării unui memorandum, care va pune bazele unei colaborări mai strânse între cele două ministere și USAID Moldova.

Proiectul este un angajament comun față de valorificarea și promovarea patrimoniului național. Proiectul prevede și implicarea a două instituții. Este vorba de Oficiul Național al Turismului și Oficiul Național al Viei și Vinului.

Potrivit ministrului Culturii, Sergiu Prodan, muzeul va promova turismul, industriile și ofertele culturale conexe „cu accent pe zonele rurale ale țării, inclusiv prin intermediul celor două oficii naționale – Oficiul Național al Turismului și Oficiul Național al Viei și Vinului, care sunt vizate ca implementatoare-cheie a acțiunilor”.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.