VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un focar de pestă porcină, înregistrat într-un sat din raionul Florești

În perioada 13.08.2022 – 19.08.2022 în R. Moldova a fost înregistrat un focar de pestă porcină africană la porci. Despre aceasta anunță Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor.

Potrivit sursei citate, cazul a fost înregistrat la porci domestici în satul Domulgeni din raionul Florești.

În gospodărie erau întreținute patru porcine.

Probele au fost testate pozitiv de Laboratorul Național de referință al Republicii Moldova pentru pesta porcină africană (IP CRDV).

Ancheta epidemiologică este în desfășurare și se realizează de către o echipă de inspectori ai subdiviziunilor teritoriale pentru siguranța alimentelor susmenționate, în colaborare cu alte instituții competente ale statului.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.