VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Gripa tomatelor: Simptomele noii boli foarte contagioase care apare la copii

O nouă infecție virală, denumită „gripa tomatelor”, a fost depistat pentru prima dată la copii în statul Kerala, India, ulterior aceasta s-a răspândit în alte două state, Tamil Nadu și Odisha din est, scrie The Guardian.

Virusul a fost denumit „gripa tomatelor” din cauza veziculelor roșii dureroase care apar pe corp.

Boala este foarte contagioasă. Copiii sunt deosebit de vulnerabili, deoarece se răspândește cu ușurință prin contactul apropiat, cum ar fi prin scutece, atingerea suprafețelor murdare sau introducerea lucrurilor în gură.

„Infecția virală rară se află într-o stare endemică și se consideră că nu pune viața în pericol. Totuși, din cauza experienței îngrozitoare a pandemiei de Covid-19, este de dorit un management vigilent pentru a preveni alte focare”, spun cercetătorii.

Medicii spun că diagnosticarea „gripei tomatelor” este dificilă, deoarece simptomele acesteia sunt foarte asemănătoare cu cele ale Covid, chikungunya și febra dengue. Ultimele două sunt comune în India în timpul sezonului ploios și sunt răspândite de țânțari.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.