VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Autoritățile ruse l-au reținut pe politicianul Evgheni Roizman, critic al Kremlinului

Autorităţile ruse l-au reţinut pe politicianul Evgheni Roizman, cunoscut pentru criticile sale la adresa Kremlinului şi, mai recent, a campaniei militare din Ucraina, potrivit informaţiilor din presa rusă, scrie The Guardian.

Roizman, fost primar al oraşului Ekaterinburg, este anchetat pentru „discreditarea armatei ruse”, a informat agenţia de stat rusă Tass, citând serviciile de securitate din Ekaterinburg.

„A fost iniţiat un dosar penal în temeiul articolului 280.3 din Codul Penal al Federaţiei Ruse… Acţiuni de investigaţie sunt în curs”, a declarat o sursă pentru RIA Novosti.

Roizman a fost unul dintre puţinii critici ai Kremlinului care a câştigat postul de primar în urma unei serii de ample demonstraţii de opoziţie, în timp ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a făcut campanie pentru o funcţie în 2012.

Autorităţile ruse au trimis în judecată o serie de activişti pentru că au numit conflictul cu Ucraina un război sau au criticat acţiunile Rusiei.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.