VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

ÎS Poșta Moldovei va fi transformată în Societate pe Acțiuni: Cum va fi modernizată

Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei” va fi transformată în Societate pe Acțiuni. Despre aceasta a anunțat în cadrul unei conferințe de presă, administratorul interimar, Roman Cojuhari.

”Întreprinderea de Stat Poșta Moldovei a inițiat un plan de digitalizare, modernizare și transformare a serviciilor prestate. Astfel, au fost stabilite 5 obiective strategice importante: construirea unui hub de sortare, renovarea flotei auto, dezvoltarea rețelei informaționale, implementarea oficiilor poștale mobile pentru a ajunge cât mai aproape la cetățeni. În acest sens, întreprinderea este într-un amplu proces de modificare.

Întreprinderea va fi transformată în Societate pe Acțiuni. Această reorganizare va aduce mai multe beneficii: lărgirea spectrului de servicii în domeniul finanțelor în special, carduri de plată, deservirea conturilor, implementarea monedei electronice, dar și posibilitatea de a atrage investiții”, a subliniat Roman Cojuhari.

Totodată administratorul interimar a subliniat că acționar în continuare rămâne statul, iar societatea rămâne un bun nepasibil privatizării.

”Denumirea se schimbă doar din întreprindere de stat în societate pe acțiuni Poșta Moldovei”, a mai declarat Cojuhari.

Potrivit lui, în urma reformei din 26 de sucursale vor rămâne doar 11.

”Cât ține de cele 1.200 de oficii poștale, activitatea acestora nu va fi modificată. Reformele vor permite majorarea salariilor”, a subliniat administratorul.

Menționăm că reformele anunțate de administratorul întreprinderii i-a nemulțumit pe angajații Poștei Moldovei. Aceștia au expediat o scrisoare deschisă către Guvern, directorului APP, șefei Procuraturii Anticorupție, directorului FISC, președintelui Curții de Conturi, societății civile și instituțiilor de presă.

„Din administrația sucursalei fac parte nu doar directorul, vice-directorul și secretarul, ci și diverși specialiști (revizori, contabili, casieri, ingineri etc.). Pe lângă aceștia, mai activează șoferi, însoțitori de poștă, femei de serviciu etc. Așa cum la un centru de poștă sunt angajate, în mediu, de la 20 până la 30 de persoane, prezenta „reformă” aruncă în stradă mai multe sute de angajați ai întreprinderii, practic aducând familiile acestora în pragul sărăciei.

Mai mult ca atât, în procesul de „optimizare”, administrația întreprinderii intenționează să pună, de la 1 noiembrie, pe umerii personalului din administrațiile sucursalelor ce vor continua să activeze, lucrul pe care acum îl fac colegii ce vor fi reduși.

Aceasta se va produce de la sine, întrucât oficiile poștale aflate în gestiunea Centrelor de Poștă ce urmează a fi lichidate vor trece în gestiunea celor 11 Centre ce vor rămâne active, iar administrația planifică să limiteze la maximum posibilitatea acestora de a face noi angajări de personal, în schimb mărind salariile angajaților cu 10%”, se arată în scrisoarea deschisă.

Întreprinderea de Stat Poșta Moldovei este unicul operator poștal cu acoperire națională. Este una dintre cele mai mari întreprinderi din R. Moldova și are peste 5.000 de angajați.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.