VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO. În prezent, pe teritoriul Republicii Moldova se află peste 80 de mii de refugiați din Ucraina

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, R. Moldova a găzduit în cele 130 de centre de plasament temporare peste 65 de mii de refugiați, iar în prezent, pe teritoriul țării se află peste 80 de mii de refugiați. Datele au fost prezentate, în cadrul unei conferințe de presă, de către șeful Centrului Unic de Gestionare a Crizei (CUGC), Adrian Efros.

„În aceste 6 luni peste 65 de mii de persoane au fost înregistrate și cazate în cele 130 de centre de plasament temporare a refugiaților deschise de la începutul războiului. Astăzi în țara noastră mai sunt active 74 de centre de plasament cu o capacitate totală de 5500 de locuri și 6 centre de plasament în gestiunea Biroului de Migrație și Azil din cadrul MAI cu o capacitate de 2 mii de locuri”, a declarat Adrian Efros.

Potrivit lui Adrian Efros, de la începutul războiului din Ucraina, țara noastră a recepționat 587 de loturi umanitare destinate refugiaților, care au o valoare totală de peste 323 milioane de lei. 

„Pentru a ajuta Ucraina și cetățenii săi, Republica Moldova a deschis un cont trezorerial unde s-au adunat peste 162 milioane de lei. Din această sumă a fost asigurată transportarea persoanelor refugiate, întreținerea centrelor de plasament și adăpost temporar și deblocarea rezervelor materiale din rezerva de stat”, a declarat șeful Centrului Unic de Gestionare a Crizei.

De semenea, Efros a subliniat că autoritățile R. Moldova oferă acces la educație pentru copiii refugiaților, în prezent peste șase mii de copii se află la evidență școlară. Acesta a precizat că peste o mie de copii din Ucraina au avut posibilitatea de a se odihni în 40 de taberele de vară.

Potrivit șefului CUGC, în această perioadă, R. Moldova a oferit Ucrainei un ajutor de peste 43 de milioane lei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.