VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un echipament nou de diagnosticare a podurilor urmează a fi testat de Administrația de Stat a Drumurilor

Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”, anunță că împreună cu Universitatea Tehnică a Moldovei, Facultatea Urbanism și Arhitectură și directorul Agenției pentru Supraveghere Tehnică, Ion Moraru, urmează să testeze un echipament nou de diagnosticare a podurilor și a încărcăturilor statice și dinamice.

Sistemul BDI (Bride Diagnostics Inc.) este un lider în industria testării, diagnosticării și monitorizării structurale a podurilor rutiere, feroviare și pietonale. Acesta a fost donat în anul 2015 din proiectul „Millennium Challenge Corporation” Facultății Urbanism și Arhitectură.

Folosind acest echipament de testare și diagnosticare, ASD, cu suportul UTM, prin contracte de supraveghere și încercări, va îmbunătăți studiile tehnice și de cercetare cu privire la starea podurilor și utilizarea acestora în perioada postgaranție de exploatare. Totodată, urmează a fi făcute încercări și testări la podurile existente, cele mari noi, dar și supravegherea acestora în baza normativelor în vigoare. 

BDI oferă rezultate fiabile care permit evaluarea avansată a infrastructurii rutiere, prin următoarele:

  • Evaluarea stării platformei podului;
  • Testarea sarcinii de probă și evaluarea încărcăturii;
  • Monitorizarea coroziunii;
  • Testarea vibrațiilor și evaluarea dinamică;
  • Monitorizarea impactului podului;
  • Performanță pe termen lung.

    În gestiunea Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” se află 870 de poduri localizate pe drumurile publice naționale. De aceea, este necesară implementarea unui sistem de supraveghere și diagnosticarea lucrărilor de artă, care va permite administrarea mai eficientă a acestora și minimizarea costurilor de mentenanță. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.