VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Discursul președintei R. Moldova la Universitatea din Comrat: „Trebuie să facem tot ce este posibil pentru a menține pacea și stabilitatea”

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, aflată vineri, 2 septembrie, în vizită în UTA Găgăuzia, a ținut un discurs la Universitatea din Comrat. Șefa statului a vorbit despre războiul din Ucraina și influența acestuia asupra R. Moldova.

„Sunt aici pentru a vorbi despre situația dificilă în care se află țara noastră. Voi fi sincera cu dumneavoastră: războiul Rusiei împotriva Ucrainei ne afectează în mod direct. […] Ucrainenii vor să trăiască în pace în casa lor, în țara lor. Oare nu merită ei un respect? Trebuie să facem tot ce este posibil pentru a menține pacea și stabilitatea. Depinde de noi dacă putem menține pacea”, a declarat președinta Sandu.

În context, președinta Republicii Moldova s-a referit și la posibilile destabilizari ale situației în R. Moldova.

„Unii din această țară vor să semene haos, însă pentru noi nu există nimic mai prețios decât pacea. Trebuie să fim împreună. Noi iubim Moldova, avem datoria să o apărăm. […] Toți cetățenii Republicii Moldova sunt cetățenii noștri. Ei nu sunt străini. Trăim într-o țară liberă și suntem mândri de ea. În țara noastră, oamenii nu se tem să critice puterea si așa trebuie să se întâmple într-o lume liberă. Iar noi suntem obligați să o susținem”, a menționat președinta.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează vineri, 2 septembrie, o vizită de lucru în UTA Găgăuzia.

Citiți și: Președinta R. Moldova, Maia Sandu, va efectua o vizită de lucru în Găgăuzia

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.